Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

At tømme en flaske af ældre dato

2016-09-14-20-49-58 2016-09-14-20-51-10“De tomme flasker bliver flere og flere” sang Klumben og Raske Penge for et par år siden.
Hvad angår ginflaskerne, er det ved at være et stykke tid siden at jeg har kunnet istemme Reggae-kogerne.
Så når det endelig sker, er det med en fornuftig blanding af fryd og respekt for den, der måtte lade livet. I sensommerens trykkende hede, mente jeg at en veloverstået opvask og skulken fra læseplanen skulle fejres med en Jim.
Af uransagelige årsager kom lysten til at tømme en flaske over mig. Men da hverdagen altid truer, så må man dykke dybt i skabet og reolen for at finde en ven med lav vandstand.
Valget faldt på en af de gamle klassiske, Saffron Gin fra Gabriel Boudier Dijon. En gin, der kendetegnes på sin meget gyldne farve og dertilhørende specielle smag. Dens glansnummer er at indeholde saffron foruden de sædvanlige botanicals.
Undertegede har aldrig været fan af smagen og i dag er ingen undtagelse. Men der er nu et eller andet fedt over en gin der forklæder sig som en cognac, selvom det kun er for gamle mennesker.
Som mange gange før, er den blandet op med vores altid elskede Harboe Tonic, og et par isterninger, i det klassiske Finsbury glas.
Mens jeg smager på de sidste par mundfulde slår det mig alligevel, at det er rart med en gin, der smager anderledes. Jeg har som før sagt altid et forhold til mange af mine gin flasker, og jeg føler mig rimelig sikker på at Saffron Gin er en af de allerførste kvalitetsgin, jeg købte tilbage i 2010 da SU blev afløst af en ægte indkomst.
Om det er det nostalgiske flashback, en gin der er halvt fordampet, eller en tonicen vist havde mistet det meste af sin brus, så ender jeg med at nyde den.  Så fanger man mig i den rette ginbuffet eller under sydlige himmelstrøg, så vil jeg ikke afvise at købe en drink blandet på Saffron. Men en generhvervelse af en hel flaske, det kommer nok ikke til at ske.

Comments are closed.