Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Epic Tonny battle

| 1 Comment

Med de relativt nye afgifter på alt, hvad der smager dejligt og muligvis er usundt i større mængder, så ser jeg mig nødsaget til en test. En Tonny-test. Denne ene med et kunstigt sødemiddel mod et naturligt sødemiddel (såfremt ‘high fructose corn syrup’ er naturligt, jeg er ikke sikker). Pointen er, at finde ud af om det kan svare sige at betale ekstra for en naturligt sødet udgave.

For at undgå at ødelægge omdømmet for danske Tonnies er denne test udført med et mærke af Tonny, som ikke (skulle jeg mene) kan erhverves i DK, nemlig Kroger Tonic Water. En Tonny der kan erhverves i halve, hele og dobbelte liter. En dobbelt liter (2 liters plastflaske) koster $0.67 (omtrent 4 kr), mens en enkelt liter koster $0.99 (små 6 kr.)… Det er da mængderabat der er til at forstå. Testen blev udført med enkelt-liter Tonnies (man er jo ikke nærig).

For at sikre det bedste resultat af testen, var der i aftenens anledning indhentet ekspertise i form af 2 kemikere, Ben og Sydney. Ben er glad for Jim & Tonny, dog har han for vane på barer at indtage Jim sammen med Vermouth og oliven, altså som martini. Sydney brød sig før testen ikke om Jim og Tonny… Aftenens Jim var Hendrick’s, Bens favorit-Jim. Og testen blev naturligvis udført som blindsmagning under et intenst spil Mario Kart.

 

Testen:

I blåt ringhjørne har vi ‘Kroger diet Tonny water’, der praler med at være ‘sugar free’. Denne Tonny gør som den skal i glasset, den bobler og er gennemsigtig/klar. Men panelets dom over smagen er ikke god. Som den ene af panelets deltagere, Sydney, kommenterer: ‘Toasted soap with a sweet n low it it. It tastes like Yuck’. Hvad det helt præcist betyder ved jeg ikke, men det er øjensynligt ikke godt. Dog er hele panelet enige om at det stadig er dejligt med en Jim og Tonny.

I gult ringhjørne har vi ‘Kroger tonic water’, der jo ikke kan prale med at være ‘suger free’, men til gengæld er den stolt over at være ‘caffeine free’, noget den kunstigt sødede variant ser sig for fin til, på trods af at denne også er det. Også denne Tonny bobler fint og får mundvandet til at løbe. Dommen er klar, da panelet smager på denne Tonny, det er en klar vinder.

Konklusionen (baseret på dette ene målepunkt) er for fremtiden at holde sig fra Tonnyer på diæt. Det skal dog tilføjes, at såfremt man hører til typen (læs: jura-tøs), der drikker ‘Skinny Bitches’ for at blive fuld, så er Jim og Tonny på diæt trods alt et meget bedre valg.

One Comment

Skriv et svar

Required fields are marked *.