Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Et længe ventet møde

Gin Mare blandt danske gin-hipstere/weekend alkoholikere, eller Mare Mediterrianean som de her har skrevet på kortet.

 

Endelig mødes vi. En gin jeg længe har villet smage, men egentlig undgået på grund af hypen. Havde for adskillige år siden en aftale med denne gin, men en oplevelse på niveau med Dagpengereformen, gjorde at aftalen blev droppet som en hashafhængig teenagers uddannelsesplaner.

Men en stendækket plads i sydens sol, påkræver næsten at man falder til Ginpatten, selvom Middelhavet i princippet er ligeså langt her fra, som min lyst til at drikke Schweppes Tónica. Om gin’en smager af de omtalte Middelhavsbotanicals, det rækker mine biologi/fauna-evner ikke til, men rosmarin som den er kendt for, er også en del af garnituren. Mit umiddelbare indtryk er, at den er hypet.

Konklusionen er at den smagte rigtig godt og overfladespejlet i det smukke glas, faldt lige så støt som Inger Støjberg ændrer forklaring. I princippet et kvalitetstegn,  men ikke noget jeg forbinder med en gin i den øvre prisklasse. Med andre ord, så gør den ikke noget, som en klassisk Bombay eller Gordons ikke kan.

Derfor må jeg se mig omkring efter andres mere professionelle mening, med det for øje at smag jo er svær at diskutere og jf. Maturana,  så er objektivitet altid dannet af ens erfaringer og dermed grænsende til subjektivitet. Eftersom jeg er flasket op på Gordons som teenager og senere Finsbury(gul), når min nabo pelsede sælen, siger det selvfølgelig også noget om min smag.

Enverdenafgin.com skamroser den og nørder dybt i detaljen. Jeg hæfter mig ved at de sammenligner den lidt med Oxley som jeg husker for at være en god Gin. Så måske jeg er blevet lidt proletar og kun kan lidt simple ting. Det må undersøges når jeg kommer hjem til gin hylden. Ginspecialisten.dk påpeger at man skal være OBS på valget af tonic og anbefaler 1724. Tender her på torvet havde desværre ikke tonic fra Harboe Bryggeri, som er min index 100 tonic, så derfor må jeg også erkende at min konklusion ikke er definitiv. Jeg ville rigtigt gerne smage Gin Mare med Harboe, men mangler motivationen til at købe en hel flaske pga af prisklassen. Ligeledes bør man notere sig, at thecocktailgeek.com understreger at lime/citrus er bandlyst i en Gin Mare.

 

Comments are closed.