Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Guide: Hjemmebrygget tonic

| 2 Comments

Normalt er vores indlæg mest fokuserede på at drikke, frem for at producere. Men jeg var for nylig til en ginsmagning, som inkluderede et kursus i at brygge sin egen tonic. Og det er faktisk ikke så svært! Jeg har konverteret ingredienslisten fra de amerikanske måleenheder til de danske – vær dog opmærksom på, at det er oplagt at lege med mængderne – gå dog ikke grassat med kinin, da der kan være bivirkninger.
Kinin og citronsyre kan købes på nettet eller i helsebutikker (og måske også på apoteket?). Lad være med at købe det fra gøglere og mærkelige udenlandske netbutikker – så risikerer du ballade i tolden.

Hjemmebrygget tonic med Bulldog-gin

Hjemmebrygget tonic med Bulldog-gin

Ingredienser

  • 7 dl vand
  • 2 til 2,5 dl sukker
  • 0,5 skefuld kinin (pulver)
  • 0,25 skefuld citronsyre (ifølge opskriften skal det være pulver, men du kan sikkert klare dig med citronsaft)
  • En knivspids salt
  • Krydderier efter eget valg (Prøv dig frem)

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog i en kasserolle
  2. Hæld sukkeret i under omrøring
  3. Rør rundt til væsken er gennemsigtig
  4. Tilsæt kinin, citronsyre og salt
  5. Tilsæt dine krydderier og rør rundt, til alt er opløst
  6. Hæld det fra gryden (gerne gennem et kaffe-/tefilter, hvis det skal blive til klar tonic)
  7. Nedkøl til 5° C
  8. Bland med en lækker gin.

Jeg brugte ikke selv noget filter, så min tonic blev lidt brunlig. Jeg brugte 2,3 dl sukker, og tonic’en blev ret sød. Det smager dog godt uanset hvad. Næste skridt må blive at køre det igennem en sodastream, så der kommer brus i.

Tak til Nicole Hassoun fra The Gin Joint for såvel kursus som opskrift. Det sted har i øvrigt det største udvalg i såvel gin som tonic, jeg nogensinde har set.

2 Comments

  1. Jeg har længe ledt efter rent kinin, da jeg har nogle gamle familieopskrifter på tonic. Jeg har dog ikke kunne finde det.
    I hvilke butikker/webbutikker har I fundet det?

Skriv et svar

Required fields are marked *.