Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Marine Gin

| 1 Comment

Her på bloggen er vi så store gincoinesseurs, at vi er nødt til at importere gin fra udlandet, så vi til stadighed kan få nye smagsoplevelser til vore sarte ganer.

For en lille måneds tid siden var jeg i Budapest, og kl 3 om natten fik jeg den pludselige indskydelse, at jeg hellere måtte købe en flaske gin på vej hjem fra byen. Budapest har mange attraktioner, og en af dem er, at landet holder sig nogle uforskammet lave alkoholpriser. Dermed fik jeg chancen for at erhverve mig en flaske Marine Dry Gin i en døgnkiosk for den nette sum af 55-60 kroner. Vi kan fryde os over, at Ungarns valuta nærmest er træpenge.

Idet det mit ærinde i Budapest, havde jeg som sædvanligt fløjet uden at tjekke min bagage ind – det gør det en hel del hurtigere, når man skal til og fra flyet. Derfor overvejede jeg muligheden for at tage min trolley med som håndbagage, og kun tjekke min gin ind. Men grundet tømmermænd orkede jeg det ikke, så jeg smed i stedet gin’en i min trolley og tjekkede det samlet ind.

Marine Dry Gin er formentlig en ungarsk gin – noget, jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Smagen er lidt sprittet – det sender tankerne hen ad en destillationsproces, hvor man har brugt spildevand fra Donau.

Flasken var en halvliters, og i godt selskab fik den dermed hurtigt ben at gå på. Den smagte udmærket i 1:4 med Rema 1000’s prægtige tonic, også selvom vi måtte undvære isterninger.

I øvrigt bør det nævnes, at jeg skænkede 3 unge mennesker deres livs første gin og tonic.

One Comment

Skriv et svar

Required fields are marked *.