Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Old English Gin

Kombinationen af en ginudtømning tidligere på aftenen og en opmuntrende SMS fra det afgiftsbelagte Region Nord for Nordjylland, tvinger jeres ærede skribenter til et taxfreeindkøb.
Som gæster i et fremmed land skal man altid medbringe gaver til at indgyde sig ved den primitive lokal befolkning, og hvad lyder bedre end 44% i en grøn flaske uden skruelåg. Old English Gin, produceret af Hammer and Son. Flasken er foruden farven dekoreret med de stolte engelske våbenskjoldsløver og vigtigst af alt dyppet i sort voks. Det er ginens svar på et Apple-produkt, hvor den halve oplevelse er at bryde forseglingen.

Old English Gin

Man kan ikke overraskes over at den glatte sorte voks dækker en klassisk kork prop. Navnet Hammer ligger jo op til at flasken ikke bare skal smages, men hamres helt ned.  Så vi kan ingenlunde anbefale, at man åbner flasken en hverdagsaften. Smagen er glimrende, især til hamredisciplinen. En god anelse af citrus og ikke andre forstyrrende botanicals. Generelt smager den ret meget af gin, så det er i hvert fald ikke en hel skov, der er hældt ned i flasken.
Gin’en går overraskende godt med vores yndlings mobbeoffer Schweppes Indian Tonic, og er absolut godkendt som en opvarmning til en god burgeraften. Om gin’en er sin egen pris på omkring 300 kr (danske kroner, ikke norske træpenge) i taxfree værd, er svært at sige. Umiddelbart vil jeg sige at det handler om hvor hurtigt man hamre den ned, og om hvordan man udnytter den medfølgende rus.

Og så er det jo heldigt, at der er søk i karburatoren.

Comments are closed.