Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Perry’s Tot – så er der smæk på!

| 0 comments

PPerry's Totå Jim og Tonnys favorit-ginbar i Washington D.C., The Gin Joint, har vi på tenderen Nicoles fabelagtige menukort fundet frem til en aldeles fremragende gin: Perry’s Tot. Den er også kendt under Perry Tot’s (sådan står der i menukortet – jeg tror personligt, at tenderen har fået en Perry’s Tot for meget inden for vesten, da hun forfattede førnævnte kort).

Menukortet rummer omkring 35 flasker, heriblandt et par Navy Strenght. Navy Strenght kan lidt frit oversættes til sømandsgin, da man kan få en fornemmelse af høj søgang efter væsentligt færre drinks end normalt.
Rent teknisk er det en betegnelse for, at ginen har over 57% dvs. at der kan sættes ild til den… Hvis en sømand i en brandert kom til at hælde gin på skibets krudt, så var det stadig muligt at affyre krudtet. Det er særdeles praktisk, når man er langt fra en havn.

Der er simpelthen så meget smæk på Perry’s Tot. Styrken (og ikke mindst tenderens blandingsforhold) gør, at man kan mærke, hvordan hårene på brystet gror, samtidig med at ginnen glider let ned igennem svælget med en aromatisk smag. Hvis man fx kan lide Oxley, så er her en lidt mindre tør variant, men med særdeles meget power. Her er, med en kær vens udtryk, en gin, der trækker skindet af kakaoen.

Perry’s Tot har i øvrigt en lillesøster, af væsentligt lavere kaliber. Hun hedder Dorothy Parker, men jeg erindrer desværre ikke noget særligt om smagen. Så ved fremtidige smagninger vil jeg anbefale, at man starter med søsteren før man går til den velvoksne storebror.

Slutteligt vil jeg undskylde for den lave opdateringsfrekvens – det skyldes udelukkende, at vores alkoholforbrug er svundet gevaldigt.

Skriv et svar

Required fields are marked *.