Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Surprise i skabet

| 1 Comment

Der er intet som glæden ved det at finde gin, man ikke troede, man havde.

Forhistorien er at min utrolig sympatiske og umiddelbart meget festlige kusine, der også er en stor G&T elsker skulle en tur til Tanzania i forbindelse med sit studie. Dette så jeg som en oplagt mulighed for igen at få fingre i noget af den lokale gin af mærket Konyagi. Man kan vel altid diskutere om det er ægte Gin, men det vil jeg ikke.

Konyagi er en herlig drik jeg for flere år siden blev introduceret til af verdensmanden DB.
Han valgte at medbringe den fra sin bestigning af Kilimanjaro i Tanzania. En lokal drik man drak over alt.
Etiketten prydes af en sort silhuet af en mand. Den samme mand går også igen på bogen Revolution af den nu afdøde forfatter Jakob Ejersbo, der er en del af hans Afrika triologi. Bøgerne har  jeg dog endnu ikke haft fornøjelsen af at få læst.
Nok om det.
Pigebarnet er kommet vel hjem, men har endnu ikke udleveret den lovede alkohol. Hendes veninde har dog sendt et billede af et par poser. Ja, et par poser. I ægte ulands-stil, så sælges stimulanserne i poser. Dette er jo også mere praktisk i tilfælde af en revolution, så kan pøblen ikke lave molotov cocktails.
Bare rolig (hun læser også med her), jeg har stadig tålmodighed, jeg har heller ikke fundet ud af det jeg skulle for dig.

En bytur i Aarhus bringer mig så frem til billedet her. I forbindelse med indkøb af et jakkesæt lovede en veninde at hjælpe. Vi kunne så passende tage en bytur, startende med aftensmad. Hvis de lavede  maden, tilbød jeg at klare drikkevarerne. Øl, vin og gin er altid passende.
Da jeg var klar over, at der kom folk jeg ikke kendte, samt folk fra restaurationsmiljøet, så måtte man jo hellere oppe sig og ikke bare komme med den ellers udmærkede gul Finsbury. En gin der jf. tidligere omtalt kusine er den mest studie/SU venlige Gin.

I min jagt i skabet efter et passende offer til aftenens druk alter, falder jeg så over den lille og karakteristiske Konyagi flaske. 500 ml med 35% alkohol. Som optimist vælger jeg at sige flasken er halvfuld, frem for halvtom. En flaske der i sin enkelthed egentlig er ganske smuk og gør at man føler sig lidt mere tilbage til rødderne. Ikke prangende som Beefeater 24, ikke upraktisk som de underlige Hendricks flasker. Her en flaske der er beregnet til at blive stakket tæt.
Umiddelbart skulle jeg mene at flasken stammer fra en gammel kær veninde fra gymnasie tiden, der har haft fornøjelsen af at rejse rundt i Tanzania i forbindelse med et job på Zanzibar-Højskolen.
Efter sigende skulle det være et sted med mange unge piger, der er til at snakke med, hvis man altså har den slags interesse. Skulle da mene at manden der introducerede mig til Konyagi, har undersøgt dette.
Men en dejlig overraskelse, og glæder mig til at smage den igen ved lejlighed. Kunne jo passende være næste gang jeg ser ham. Så kommer der nok en anmeldelse.

Valget til aftenen faldt i øvrigt på en Hayman’s London Dry Gin. Det blev dog ikke til den store introduktion for selskabet, og hvis jeg husker ret, så blev det kun til en enkelt omgang G&T før vi ramte byen.
Dette ændre dog ikke på, at det stadig er en god Gin der egentlig går ganske godt med Schweppes Indian Tonic, vi ellers ikke roser.

Byturen bragte i øvrigt tilslut selskabet til det i Aarhus velkendte cocktailsted Fidels. Et sted der til tider han være lidt for posh, hvis man skal tyde gæsternes attitude, men denne aften spillede det.
DJ’en skal have stor ros for den danse venlige 00’er musik, og baren har jo et herligt Gin udvalg. Hvad jeg drak kan jeg dog ikke huske.

Beklager den lange historie, der leder mig til at konstatere. Jeg har mere Gin end jeg har styr på.

På billedet kan i øvrigt ses den nyeste ankommet trækfugl. En King Fisher fra Sydafrika. Den glæder jeg mig til.

Konyagi

One Comment

Skriv et svar

Required fields are marked *.