Eskapader med Jim og Tonny

En blog om gin og tonic

Gin-te

| 0 comments


Vi er avant garde gin-nydere. Derfor er det naturligt for os at eftersøge nye måder at drikke gin på. Vi har stadig til gode at prøve intravenøs gin, men startede i den milde ende af skalaen: Nemlig med at blande te op med gin.

På bagsiden af en gaveæske med Hendrick’s Gin stod der en opskrift på gin, hvor der var tegnet en te-kop – og sjovt nok var der også en te-kop i gaveæsken. Jeg købte derfor to (det er jo en leveregel at gå dobbelt op på drinks), og derved kunne jeg invitere min gode kammerat på gin-smagning denne lørdag aften.

Nuvel: te med gin i, det må være et hit. På bagsiden af gaveæsken var der en opskrift, som var meget sparsom: Der stod nemlig ikke, at der skulle te i. Dette ændrede dog ikke på, at vi kogte noget vand.

DB mente, at vi skulle lade være med at putte te i vandet, for så ville gin’en blive “for hidsig”. Dette var meget klogt. Man skulle i stedet hælde noget citronsaft i, og krydre med “rose petal jam” (rosenbladsmarmelade?) og mynteblade. Ting fra naturen er ikke det, jeg har mest af i mit køkken, men citronsaftkoncentrat og hindbærmarmelade måtte udgøre erstatningsprodukterne – og ja, så kogt vand i stedet for mynteblade.

Det viste sig at smage uovertruffent godt. Vi må hermed lade opskriften gå videre:

  • 3/4 kop kogt vand (lade det lige stå i koppen i et minut, så ginen ikke fordamper efterfølgende)
  • Citronsaftkoncentrat
  • En teskefuld hindbærmarmelade (vi brugte pædagogkvaliteten, finere kan nok også gå an)
  • 1/8 kop Hendrick’s Gin (man kan altid spæde til efterfølgende, som koppen bliver tømt for varmt vand)
Hæld ingredienserne i koppen, og rør rundt, til hindbærmarmeladen er gået i opløsning og du blot ser nogle kerner ligge på bunden. Drik derefter en slurk og mærk den indre varme.
Hvis nogen skulle være interesserede, gør vi selvfølgelig vores læsere den tjeneste at offentliggøre den oprindelige opskrift:

Skriv et svar

Required fields are marked *.